FAQ

Veelgestelde vragen over de cursus 'Antiracistisch Opvoeden'

Veelgestelde vragen over het platform

Is het platform voor witte ouders/opvoeders of voor ouders en opvoeders van kleur?

In mijn werk focus ik mij op het beschermen van kinderen van kleur tegen racisme. Daar heeft iedere opvoeder een belangrijke rol in te spelen. Misschien heb je (/werk je met) kinderen van kleur en wil je daarom leren hoe je racisme bespreekt. Misschien heb je (/werk je) met witte kinderen en wil je daarom leren hoe je racisme bespreekt. Kortom, we hebben allemaal veel te leren om toe te werken naar minder racisme in de omgeving van onze kinderen

Het platform is dus voor alle ouders én opvoeders die dit willen leren. Je vindt er video's speciaal voor witte opvoeders die gaan over wit privilege en je vindt er video's voor opvoeders van kleur die gaan over bijvoorbeeld geïnternaliseerd racisme.

Ik ben een professional die met kinderen werkt, kan ik gebruik maken van het platform?

Zeker! In al mijn communicatie spreek ik over ouders én opvoeders, professionals zie ik als cruciale opvoeders. Opvoeders zijn ook familieleden en mensen die op vrijwillige basis met kinderen werken. Samen kunnen we zoveel meer impact maken op onze kinderen dan wanneer we het alleen aan ouders overlaten.

Hoeveel voorkennis heb ik nodig?

Het belangrijkste is dat je wilt leren. Dat je kritisch durft te zijn en dat je ervoor open staat om te leren.

Op het platform vind je een basiscursus racisme die je heel veel belangrijke informatie geeft over racisme zonder dat je erdoor overspoelt wordt. Ik raad iedereen aan om daar rustig mee te beginnen. Mocht je later merken dat je toch extra informatie nodig hebt, dan ben je al op het juiste platform beland om die te vinden! Je kunt je vraag in de community gooien of je kunt 'm stellen tijdens de livesessies.

Wat leer je op het platform dat je niet uit een boek kunt halen?

Specifiek over antiracistisch opvoeden of inclusif zijn er nog niet zo veel boeken geschreven. Mocht je een boek zoeken, dan raad ik het boek van Judi Mesman aan 'Opgroeien in kleur'. Zij is een hoogleraar die onderzoek naar maatschappelijke kwesties rondom jeugd.

Wat je echter niet uit een boek haalt is, feedback en een direct en passend antwoord op je vraag of de aansluiting op jouw specifieke situatie en nog zoveel meer. Je kunt ook niet echt in gesprek met een boek. Dit vind je allemaal wel in de community!

Wat als ik een livesessie mis?

De livesessies worden vantevoren aangekondigd en je kunt dus ook vantevoren al je vragen insturen. Daarnaast worden de livesessies opgenomen en kun je deze op je gemak terugbekijken.

Hoeveel tijd kost het?

Dat bepaal je helemaal zelf. Iedere maand bespreken we een aantal video's. Samen duren deze video's nog geen halfuur. Tijdens de livesessie bespreken we de video's, kun je vragen stellen en helpen we elkaar alles begrijpen. Verder is er heel veel te lezen en ervaren in de community, maar dat zijn allemaal keuzes die je zelf maakt.

Je deelt hier al heel veel over op je instagram en andere online kanalen, hoe verschilt het van dit platform?

Op sociale media ben ik afhankelijk van het algoritme, virale content bereikt mensen beter dan informatieve informatie. Sociale media is voor mij simpelweg een manier om mensen te prikkelen en lichtjes te informeren, maar iets écht begrijpen doe je door gesprekken aan te gaan en vragen te stellen, daarvoor is het platform uitstekend.

Via de app of via de website krijg je er toegang toe en dan krijg je alleen content van het platform te zien, geen reclames, geen afleidende tiktokfilmpjes of instagram reels. Puur en alleen het onderwerp waar je op kunt focussen.

Hoe oud moeten mijn kinderen zijn om écht iets te hebben aan wat ik ga leren?

Het platform is voor ouders én opvoeders.
Met opvoeders bedoel ik professionals zoals leerkrachten maar ook ooms en tantes en andere mensen die begaan zijn met kinderen.

Jouw kinderen en/of de kinderen waar je mee werkt hoeven niet van een bepaalde leeftijd te zijn. Racisme en uitsluiting beïnvloed ons namelijk allemaal. Sommige activiteiten en gesprekken zijn uiteraard wel gebonden aan leeftijden, met een 6-jarige kun je uiteraard meer dan met een 3-jarige. Worstel je nog steeds met dit idee na mijn uitleg?

Kan ik het lidmaatschap middels factuur betalen? Of ik wil het lidmaatschap graag via mijn werkbudget betalen wat zijn de mogelijkheden?

De opties zjn eindeloos. Stuur mij een mail op info@jillianemanuels.nl met jouw vraag/voorstel en dan kan ik er naar kijken. Ik heb al een aantal leden die betalen via het werkbudget.