FAQ

Is de cursus voor witte ouders of ouders van kleur?

De cursus is voor ouders die een betere wereld willen voor hun kinderen en de kinderen om hen heen en daar écht actief iets tegen willen doen.

>Hoewel de cursus, antiracistisch opvoeden' heet, is dit echter een parapluterm en worden er meerdere uitsluitingsmechanismen behandeld. Er wordt onder andere wordt aandacht besteed aan fenomenen als colorism, intersectionaliteit, misogynoir, inclusiviteit, bondgenootschap, genderdiversiteit etc. Zo word er, bijvoorbeeld, voor witte ouders met witte kinderen focus gelegd op bondgenootschap (allyship) en voor witte ouders met kinderen van kleur, of ouders van kleur, word aandacht besteed aan colorism en multiraciale identiteit.

Hoeveel voorkennis heb ik nodig voor de cursus?

De cursus is super laagdrempelig en vraagt geen echte voorkennis. Het enige dat belangrijk is een internetverbinding en de wil om méér te leren over antiracistisch opvoeden.

Wat leer ik in de cursus wat ik niet vanuit een boek leer?

Over dit specifieke onderwerp zijn door specialisten nog erg weinig boeken geschreven. Ik combineer in het programma mijn kennis vanuit de psychologie, pedagogiek en mijn ervaring als mens en moeder van kleur in één. Je leert niet alleen theorieën en het waarom, maar ook hoe je dingen het beste kunt aanpakken, bijvoorbeeld een gesprek voeren met je puber over racisme. Of de term racisme uitleggen aan een nieuwsgierige 6-jarige.

Wat als ik een les of een live Q&A mis?

De lessen zijn toegankelijk zolang je lid bent. De live Q&A's worden vantevoren aangekondigd en je kunt dan je vragen insturen. Alle ingestuurde vragen worden besproken en beantwoord. Als je er dus niet live bij kunt zijn krijg je wel je vraag beantwoord. En je kunt altijd nog in de community terecht bij je medecursisten voor opheldering en hoe zij situaties aanpakken.

Hoeveel tijd kost het volgen van de cursus?

Dat verschilt, maar gemiddeld kost het ongeveer 1 á 2 uur per week. Omdat je 6 maanden de tijd hebt met zicht op verlenging kun je er zelf voor kiezen om deze 1 á 2 uur in één keer door te brengen of te verdelen over meerdere dagen.

Waarom krijg ik maar 6 maanden toegang tot de lesstof?

Het is mijn doel dat jij de cursus ook écht afmaakt en de adviezen in de praktijk brengt. Uit ervaring met voorgaande deelnemers is gebleken dat het een goede stok achter de deur is om een deadline te hebben. Het simpelweg aanschaffen van de cursus is geen nobele daad van antiracisme. Je moet écht aan de slag gaan.

Wordt de cursus geüpdatet?

Ja zeker! Er gebeurt ontzettend veel in onze maatschappij met betrekking tot (anti)racisme, ik vind het daarom erg belangrijk om de informatie up to date te houden. Dus hier doe ik hard mijn best voor.. Zolang je onderdeel bent van de community heb je toegang tot al deze updates. En alle behoefte aan informatie of verduidelijking peil ik middels de live Q&A’s.

Ik vind een programma van 6 maanden lang, kan ik dit wel volhouden?

Ja, uit ervaring is gebleken dat men erg goed bij is. Natuurlijk moet je wel energie en tijd investeren, dan pluk je de grootste vruchten van het programma.

Je deelt hier al veel over op je blog en Instagram, hoe verschilt het van de cursus?

In de cursus wordt er veel meer en uitgebreider ingegaan op de details. Daarnaast is er ruimte om in te gaan op jouw persoonlijke situatie, hetgeen dat niet lukt via een blog of instagram. Daarnaast kun je in de cursus ook communiceren met gelijkgestemde mensen, je ervaringen uitwisselen en samen sparren over moeilijke kwesties.

Hoe oud moeten mijn kinderen zijn om écht iets te hebben aan wat ik ga leren?

De cursus legt de focus op jouw houding als ouder / opvoeder. Je kunt nooit te vroeg beginnen met het aannemen van de juiste houding en dat over te brengen aan je kinderen of de kinderen om je heen. Foutieve gedachten en gedrag kunnen er bij kinderen al jong inslijpen en ze kunnen op jonge leeftijd al blootgesteld worden aan racisme, daarom is het, als ouder en/of verzorger belangrijk om jong in te grijpen en preventief te werk te gaan, ook al heb je dus nog geen kinderen dan zijn er adviezen die je kunt inzetten bij de kinderen om je heen.

Wat gebeurt er na de zes maanden?

Na de drie maanden kun je zelf besluiten of je lid blijft. Wil je lid blijven? Dan betaal je een maandelijkse bijdrage en kun je deelnemen aan de live Q&A's en ontvang je alle updates. Dit tarief wordt tijdens de cursus met je gecommuniceerd.

Ik ben een professional die met kinderen werkt, kan ik gebruik maken van deze cursus?

Dan is deze cursus juist een aanrader voor jou! In deze cursus leer je hoe je antiracisme meegeeft aan kinderen, de tips zijn uitstekend aan te passen op groepen kinderen en kun je vertalen naar ouders en andere professionals. In de toekomst volgen er speciale modules voor professionals die met groepen werken. Jij bent namelijk ook een ontzettend belangrijke opvoeder. En als extra bonus, afhankelijk van het aantal aanmeldingen van professionals kan ik een extra live Q&A wijden aan de vragen die spelen binnen het werken met kinderen. Dus meld je gauw aan!