FAQ

Veelgestelde vragen over de cursus 'Antiracistisch Opvoeden'

Veelgestelde vragen over het platform

Is het platform voor witte ouders/opvoeders of voor ouders en opvoeders van kleur?

Dit platform is voor ouders en opvoeders die een betere wereld willen voor hun kinderen en de kinderen om hen heen. Je bent een persoon die hier actief aan bij wilt dragen en beseft dat het nodig is om je kinderen hierbij betrekken.

Als dit jou aanspreekt dan is dit de plek om je bij aan te sluiten.

Hoeveel voorkennis heb ik nodig?

0. Je mag alle vragen stellen. Dit kun je openbaar doen maar je mag mij ook een privéberichtje sturen, indien je dat wilt bespreken we de vraag anoniem maar wel publiekelijk.

Wat leer je op het platform dat je niet uit een boek kunt halen?

Over dit boek zijn in het Nederlands nog weinig boeken geschreven door specialisten. Ook de connectie met andere ouders en opvoeders vind je niet terug in boeken. Wellicht heb je er geen behoefte aan om in contact te komen met andere ouders, dat is uiteraard prima. Maar denk dan aan het lezen van ervaringen van ouders en opvoeders zoals jij. Dat zijn waardevolle dingen die je niet uit een boek kunt halen.

Wat als ik een livesessie mis?

Bij het premium membership, krijg je toegang tot alle opnames uit het verleden. Alle sessies worden namelijk opgenomen. Stel dat je van tevoren weet dat je niet bij een specifueke sessie kunt zijn maar wel vragen hebt over het onderwerp, dan kun jij jouw vragen van tevoren insturen zodat je het antwoord terug kunt zien in de opname. Kortom, het is géén probleem!

Hoeveel tijd kost het?

Dat bepaal je helemaal zelf. Iedere maand bespreken we een aantal video's. Samen duren deze video's nog geen halfuur. Tijdens de livesessie bespreken we de video's, kun je vragen stellen en helpen we elkaar alles begrijpen. Verder is er heel veel te lezen en ervaren in de community, maar dat zijn allemaal keuzes die je zelf maakt.

Je deelt hier al heel veel over op je instagram en andere online kanalen, hoe verschilt het van dit platform?

Op sociale media ben ik afhankelijk van het algoritme, virale content bereikt mensen beter dan informatieve informatie. Sociale media is voor mij simpelweg een manier om mensen te prikkelen en lichtjes te informeren, maar iets écht begrijpen doe je door gesprekken aan te gaan en vragen te stellen, daarvoor is het platform uitstekend.

Via de app of via de website krijg je er toegang toe en dan krijg je alleen content van het platform te zien, geen reclames, geen afleidende tiktokfilmpjes of instagram reels. Puur en alleen het onderwerp waar je op kunt focussen.

Hoe oud moeten mijn kinderen zijn om écht iets te hebben aan wat ik ga leren?

Het platform is voor ouders én opvoeders.
Met opvoeders bedoel ik professionals zoals leerkrachten maar ook ooms en tantes en andere mensen die begaan zijn met kinderen.

Jouw kinderen en/of de kinderen waar je mee werkt hoeven niet van een bepaalde leeftijd te zijn. Racisme en uitsluiting beïnvloed ons namelijk allemaal. Sommige activiteiten en gesprekken zijn uiteraard wel gebonden aan leeftijden, met een 6-jarige kun je uiteraard meer dan met een 3-jarige. Worstel je nog steeds met dit idee na mijn uitleg? Meld je dan aan als gratis lid en zie wat voor moois jou dat oplevert!

Ik ben een professional die met kinderen werkt, kan ik gebruik maken van het platform?

Zeker! In al mijn communicatie spreek ik over ouders én opvoeders, professionals zie ik als cruciale opvoeders. Opvoeders zijn ook familieleden en mensen die op vrijwillige basis met kinderen werken. Samen kunnen we zoveel meer impact maken op onze kinderen dan wanneer we het alleen aan ouders overlaten.

Kan ik het lidmaatschap middels factuur betalen? Of ik wil het lidmaatschap graag via mijn werkbudget betalen wat zijn de mogelijkheden?

De opties zjn eindeloos. Stuur mij een mail op info@antiracistischopvoeden.nl met jouw vraag/voorstel en dan kan ik er naar kijken. Ik heb al een aantal leden die betalen via het werkbudget.